Mikä Mustica?

”Myyttekö te jotain mustikoita?”

Voisimme kertoa perheyrityksemme nimen tulevan siitä, että sukunimemme on Mustasilta ja Mustica on siitä looginen lyhennös. Tai ehkä se johtuu vain siitä, että me tykkäämme syödä mustikoita ihan himona ja halusimme perustaa yrityksen rakkauden osoituksena mustikoille.

Aloitimme toimintamme syksyllä 2017, kun isäni Jouni soitti minulle (Hanna) työpäivän jälkeen ja kertoi puhelimessa ostaneensa koko liukuovituotannon silloiselta työnantajaltaan. Tiesin, että isä osaa toisinaan olla vähän impulsiivinen, mutta tämä… No joo, olimmehan me Mikon ja isän kanssa muutamat kerrat mökin saunanlämmityspuuhissa keskustelleet siitä, että oman liukuovifirman perustaminen olisi vaihtoehto, mutta luulin sen olevan toteutumassa vasta hamassa tulevaisuudessa. Ehkäpä tämä oli Mikon ja isän juoni yllyttää Hannakin mukaan perhebisnekseen, ja se toimi.

Yritys siis laitettiin alulle, tavoitteenamme olla Pirkanmaan tasokkain säilytystilojen valmistaja. Liukuovien kehitys lähti heti käyntiin, kun toimme ladonoven valikoimaamme perinteisten liukuovien rinnalle, sekä lähdimme viemään eteenpäin erilaisia esteettömyysratkaisuja. Haluamme tarjota asiakkaillemme persoonallisen palvelun lisäksi mittatilausliukuovet ja muut aivan yksilölliset kalusteet, joissa silti hinta pysyy ns. standardituotteiden tasolla. Se on kombinaatio, minkä vain pieni yritys voi oikeasti luvata. Kaikki ovet valmistetaan käsityönä omalla tehtaallamme Tampereen Kolmenkulmalla, minkä vuoksi pystymme toimimaan nopeasti ja joustavasti.

Mustasillat Mustican takana

Isäni, toimarimme Jouni eli Jokke on sellainen vanhan liiton ”jokapaikan höylä” ja ammattimies. Hän on työskennellyt kalustealalla jo yli 30 vuotta, jonka aikana ehti asennella, rakentaa ja myydä keittiökalusteita, perustaa liukuovituotannon, hallinnoida sitä kymmenen vuotta ja vihdoin ostaa sen itselleen. Jokke on rakentanut kaksi taloa, remontoinut kymmeniä asuntoja, ja tälläkin hetkellä kunnostaa perheemme kesämökkiä oman yrityksensä ohella ihan omaksi ilokseen. Hänen mottonsa on ”vierivä kivi ei sammaloidu”. Jokke suhtautuu kaikkiin ihmisiin kuin vanhoihin pelikavereihinsa, lämmöllä ja ilolla.

Isoveljeni Mikko on isästäni suora jäljennös modernilla twistillä.  Vapaa-ajallaan Mikko juoksee rasavillin taaperonsa perässä ja kuskaa toista tytärtään Metteä, 7v, laulutunneille. Mikko on hauskaa seuraa ja sosiaalisissa tilanteissa kuin kala vedessä, mistä syystä hän toimii Mustican myyntitykkinä. Hän on myös lukko- ja esteettömysalan ammattilainen, ja soveltaakin aikaisempaa kokemustaan meidän oviratkaisuihimme.

Hanna, eli minä, olen perheemme kuopus ja luova ituhippi. Siinä missä muut perheessämme ovat harrastaneet käsitöitä ja urheilua, niin minä olen ravannut viulutunneilla ja teatteritreeneissä (Mustasillan mustalammas). Valmistuin tradenomiksi markkinointi pääaineenani pari vuotta sitten, ja oma yritys oli ihana mahdollisuus pistää kädet saveen heti ensi kättelyssä. Myös asiakaspalvelu on lähellä sydäntäni, joten jos joku asia meidän tuotteista huolettaa tai ihmetyttää, niin minä kyllä autan mielelläni!

Perheemme sydän ja sielu, äitini, tekee tärkeää työtä sairaanhoitajana Ylöjärven terveyskeskuksessa. Toisaalta aika ihanaa, että edes yhden perheenjäsenen kanssa voi keskustella muistakin asioista kuin töistä.

Nyt on jo riittämiin puhuttu meistä. Kuka sinä olet?

Lämpimin terveisin,

Hanna

 

 

Voimmeko auttaa?

Ota yhteyttä puhelimitse
03 777 1470
tai sähköpostitse
asiakaspalvelu@mustica.fi