Tilanjako-ovien valinta

Mustica-liukuovet

Tilanjako-ovien valinta

Miten valitsen itselleni sopivan tilanjako-oven?


1.Mittaus

Mittaa aukon korkeus, leveys ja syvyys, sekä aukon sivuille jäävän seinän mitta. Me Musticalla hoidamme halutessasi myös mittaustyöt puolestasi.

mitta

2. Tilan suunnittelu

Tilanjako-ovet voidaan laittaa joko aukon sisään tai aukon ulkopuolelle. Yleensä aukon sisään tulevat ovet asennetaan pariovina, tai siten, että ovi pääsee liukumaan seinän sisään. Ulkopuolella kiskojen peitelevy tulee näkyviin, mutta tilaa kulkemiseen jää enemmän. Toisaalta tilaa täytyy olla aukon viereisellä seinällä sen verran, että ovi mahtuu kulkemaan seinää pitkin pois oviaukon tieltä.

makuuhuone

3. Oven materiaali ja värit

Pohdi, millaisesta materiaalista ja väristä haluat tilanjako- ovet teettää. Tilanjako-ovissa materiaali tulee esiin kaksipuoleisesti, joten valinnanvaraa on enemmän yhteen liukuoveen verrattuna. Jos haluat peittää ovien taakse jäävän tilan, kannattaa suosia levymateriaaleja tai peilejä. Jos taas haluat päästää valoa läpi, valitse sen sijaan materiaaliksi lasi. Myös tilanjako-oviin on mahdollista yhdistää jakolistojen avulla useampia osia.

liukuovet-varit

4. Käytännön toteutus

Miten oven asennus toteutetaan? Haluatko asentaa tilanjako-oven itse, vai annatko ammattilaisen hoitaa homman puolestasi samalla, kun puuhailet jotain itsellesi tärkeää?

Musticalta saat rungot, kaapistot ja ovet toimitettuina, kasattuina ja asennettuina haluamaasi osoitteeseen. Voimme myös hankkiutua eroon vanhoista kalusteistasi.

liukuovet-toteutus