Liukuovien valinta

Mustica-liukuovet

Liukuovien valinta

Kuinka valitsen itselleni parhaan liukuovikokonaisuuden?


1.Mittaus

Ennen liukuovitarjouksen pyytämistä on selvitettävä sen aukon mitat, johon ovet asennetaan. Tärkeimmät tiedot ovat aukon leveys– ja korkeusmitta. Aukoksi kutsumme kalusteen koko mittaa pohjasta korkeimpaan kohtaan ja sisäreunojen etäisyyttä. Liukuovet ulottuvat yleensä lattiasta ylöspäin, mutta ne voi asentaa myös kalusteen sisään. Kalusteen eteen asennettavissa liukuovissa syvyys kasvaa n. 10cm, ja kalusteen sisään asennettavissa ovissa on jätettävä liukuoville tilaa n.5cm, eivätkä esim. väliseinät, hyllylevyt tai korit saa tulla liukuoven tielle.

mittausohje

2. Ovien lukumäärän valitseminen

Kalusteen sisältö vaikuttaa siihen, kuinka monta ovea sen eteen kannattaa asentaa. Kolme ovea kahden oven sijaan voi olla järkevä vaihtoehto, jos kaksi ovea estää esim. pääsyä vaatesäilytystilaan kalusteen keskelle. Ovet menevät limittäin n.3cm verran.

3.  Irtosivujen tarve

Mieti, mihin liukuovet pääsevät pysähtymään. Jos kaluste ei sijaitse kahden seinän välissä, tarvitset irtosivut kummallekin puolelle, jotta liukuovet pääsevät pysähtymään hallitusti. Yleisin käytetty irtosivuväri on valkoinen, mutta toimitamme sivuja myös kaikissa runkoväreissämme.

kolme ovea_ heu

4. Tilasuunnitelma

Kun valitset liukuovien materiaalia, mieti millaiseen tilaan ovet sijoitetaan. Peili lisää avaruutta ahtaaseen tilaan, ja on hyvä apu pukeutumiseen makuuhuoneessa ja eteisessä. Toisaalta, jos perheessä on pieniä lapsia tai koiria, on hyvä harkita oven alareunaan toisenlaista materiaalia johon ei tartu lika tai sormenjäljet yhtä helposti. Pintakuvioitu levymateriaali vähentää lian näkymistä. Lasi liukuovien materiaalina on taas hienostunut ja elegantti. Turvallisuudessa lasi, peili ja levy eivät tee eroa. Lasi ja peili ovat kiinnitetty turvakalvoon, joka estää pirstaloitumisen vahingon sattuessa. Ovimateriaalimme löytyvät "Värit ja materiaalit" -välisivulta. Kuvasta välittyy selkeä ero peilin, lasin, ja levymateriaalin reagoinnista lian kanssa.

liukuovet-koira

liukuovet-varit

5. Kaipaatko säilytystiloihisi lisäturvaa?

Me Mustica Oy:lla valmistamme turvalukituksia kalusteisiin. Halutessasi voit säilyttää tärkeitä asioita, kuten arvopapereita tai teräviä esineitä liukuovikalusteen sisällä turvallisesti. Voit valita liukuoviisi sähköisen lukituksen. Kysy lisää meiltä!

liukuovet-lukitus

6. Kysy tarvittaessa neuvoa!

Mikäli et ole aivan varma kalusteesi mitoista, haluamastasi liukuovimateriaalista tai muusta säilytyskokonaisuuteen liittyvästä, otathan epäröimättä yhteyttä meihin! Omat asiakaspalvelijamme sekä jälleenmyyjämme osaavat varmasti auttaa sinua oikean kokonaisuuden mitoituksessa ja valinnassa.

liukuovet-suunnittelu

7. Käytännön toteutus

Miten oven asennus toteutetaan? Haluatko asentaa liukuovet itse, vai annatko ammattilaisen hoitaa homman puolestasi samalla, kun puuhailet jotain itsellesi tärkeää?

Musticalta saat rungot, kaapistot ja ovet toimitettuina, kasattuina ja asennettuina haluamaasi osoitteeseen. Voimme myös hankkiutua eroon vanhoista kalusteistasi.

liukuovet-toteutus