Liukuovien valinta

Liukuovien valinta

Liukuovien valintaan vaikuttavat monet seikat, kuten käytettävissä oleva tila, vallitseva sisustus, sekä käyttäjäkunta. Aloita valitsemalla liukuovityyppi:

Liukuovi kaapistolla tai valmiin kaapiston eteen

Mikäli tarvitset liukuovet jo olemassa olevan kaapiston eteen, voit tilata ovet kotiinkuljetuksella suoraan verkkokaupastamme. Jos haluat uusia koko kaapiston, voit ottaa meihin yhteyttä tarjouspyynnön kera tai tulla pistäytymään myymälässämme Tampereen Kolmenkulmalla. Meiltä saa myös erikoiskapeita liukuovia. 

Liukuva tilanjako-ovi aukon sisälle tai eteen

Jos haluat peittää esimerkiksi oviaukon liukuvalla ovella aukon edestä tai sisäpuolelta, tarvitset tilanjako-oven. Tilanjako-ovemme ovat jaettu kahteen eri kategoriaan: perinteisiin, alumiinikehyksisiin lasista tai levystä valmistettuihin tilanjako-oviin, tai kuvassa näkyviin Rustica ladonoviin. Kummassakin ovityypissä on useampia materiaali- ja kiskovaihtoehtoja.

 

Mittaus

Ennen tilausta tai tarjouksen pyytämistä on selvitettävä sen aukon mitat, johon ovet asennetaan. Tärkeimmät tiedot ovat aukon leveys– ja korkeusmitta. Aukoksi kutsumme kalusteen koko mittaa pohjasta korkeimpaan kohtaan ja sisäreunojen etäisyyttä. Liukuovet ulottuvat yleensä lattiasta ylöspäin, mutta ne voi asentaa myös kalusteen sisään. Kalusteen eteen asennettavissa liukuovissa kalusteen kokonaissyvyys kasvaa n. 10cm, ja kalusteen sisään asennettavissa ovissa on jätettävä liukuoville tilaa n.5cm, eivätkä esim. väliseinät, hyllylevyt tai korit saa tulla liukuoven tielle.

Ovien lukumäärän valitseminen ja irtosivut

Kalusteen sisältö vaikuttaa siihen, kuinka monta ovea sen eteen kannattaa asentaa. Kolme ovea kahden oven sijaan voi olla järkevä vaihtoehto, jos kaksi ovea estää esim. pääsyä vaatesäilytystilaan kalusteen keskelle. Ovet menevät limittäin n.3cm verran.

Huomioithan myös liukuovien pysähtymispaikan. Jos kaluste ei sijaitse kahden seinän välissä, tarvitset irtosivut kummallekin puolelle, jotta liukuovet pääsevät pysähtymään hallitusti. Yleisin käytetty irtosivuväri on valkoinen, mutta toimitamme sivuja myös kaikissa runkoväreissämme. Lisätietoa löydät kaupasta. 

 

Pyörästöt, kehykset ja kiskot

Liukuovien pyörästöillä on suurin merkitys oven elinkaareen. Pyörästöihin kertyy helposti nukkaa ja pölyä, joka saattaa hankaloittaa pyörän toimintaa ja oven kulkua. Useimmiten ongelma ratkeaa säännöllisellä pyörästön puhdistuksella. Me Musticalla käytämme pyörästöinä kuulalaakeroituja pyöriä, jotka ovat kestävämpiä kuin tavalliset pyörästöt. Tarjoamme niihin myös kymmenen vuoden takuun.

Markkinoilla käytetään pääsääntöisesti kahta materiaalia kehysten ja kiskojen valmistuksessa; terästä ja alumiinia. Alumiini kestää aikaa sekä kosteutta paremmin kuin teräs, mutta suurin laadullinen merkitys on kehyksen jämäkkyydellä.  Me Musticalla käytämme liukuovien valmistuksessa kumpaakin kehysmateriaalia aineen vahvuudessa säästelemättä.

Oven materiaali

Laadukas materiaali on sellainen, jonka ominaisuudet säilyvät muuttumattomina ajan saatossa eivätkä rikkoudu pienistä kolhuista. Markkinoilta löytyvät melamiinilevyt eroavat paljolti toisistaan kestävyyteen, tiheyteen ja lujuuteen nähden. Pyydä myyjältäsi mallipala haluamastasi levystä nähdäksesi levymateriaalin sisäpinnan. Mustican käyttämät Cleaf-levyt ovat pintamuotoilultaan näyttäviä ja kestävyydeltään erinomaisia. Niitä hyödyntämällä liukuovista saa kauniit ja persoonalliset.

Kun valitset liukuovien materiaalia, mieti millaiseen tilaan ovet sijoitetaan. Peili lisää avaruutta ahtaaseen tilaan, ja on hyvä apu pukeutumiseen makuuhuoneessa ja eteisessä. Toisaalta, jos perheessä on pieniä lapsia tai koiria, on hyvä harkita oven alareunaan toisenlaista materiaalia johon ei tartu lika tai sormenjäljet yhtä helposti. Pintakuvioitu levymateriaali vähentää lian näkymistä. Lasi liukuovien materiaalina on taas hienostunut ja elegantti. Turvallisuudessa lasi, peili ja levy eivät tee eroa. Lasi ja peili ovat kiinnitetty turvakalvoon, joka estää pirstaloitumisen vahingon sattuessa. Ovimateriaalimme löytyvät ”Värit ja materiaalit” -välisivulta.

Voimmeko auttaa?

Ota yhteyttä puhelimitse
03 777 1470
tai sähköpostitse
asiakaspalvelu@mustica.fi