Mittausohjeita

Miten mittaan liukuovien paikan?

Voit aina ottaa yhteyttä mikäli kaipaat apua mittauksessa!

Liukuovien korkeus ja leveys

Tärkein tieto liukuovien valmistukseen ovat sijoitettavan aukon korkeuden ja leveyden äärimitat millin tarkkuudella. Jos liukuovet tulevat valmiin kaapiston oviksi, mittaa kaapiston korkeus ja leveys. Jos ne taas sijoitetaan esim. kaapiston eteen siten, että ne ulottuvat lattiasta kattoon, mittaa kaapiston leveys sekä katon ja lattian välinen korkeus. Usein liukuovet kiinnitetään seinien väliin sekä lattiasta kattoon. Muista ottaa mitat useammasta eri kohtaa, jotta vältytään seinän kaarevuudesta ja lattian tai katon vinoudesta johtuvilta mittavirheiltä.

Liukuovien pyörästöissä on 10- 20 mm säätövaraa korkeussuunnassa, joten pienet korkeuserot esimerkiksi lattian ja katon välillä eivät haittaa.

Liukuovien syvyys

Normaalit liukuovet vievät syvyydeltään tilaa kokonaisuudessaan n. 10cm (100mm). Liukuovia harvoin pystyy sijoittamaan valmiin saranaovikaapiston sisään, vaan ne pitää sijoittaa kaapiston eteen lattialle. Jos kaapiston syvyys on 500mm, kokonaissyvyys on liukuovien asennuksen jälkeen 600mm. Helmiliukuovet vievät syvyydeltään tilaa 38mm. Ne asennetaan usein valmiiden kaapistojen sisälle.

Liukuovien määrä

Liukuovien määrää suunnitellessa on tärkeä huomioida kaapiston sisältö. Jos kaapisto on jaettu kolmeen osaan (esimerkiksi  500 – 500- 500 -jaolla), kahdella ovella (750 -leveät), keskimmäiseen osioon ei voida sijoittaa koreja tai laatikoita, sillä niitä ei saa vedettyä auki. Kolmella ovella kaikki osiot saadaan kokonaan näkyville.

Verhoilulevyn korkeus

Verhoilulevyt tarvitaan kaapiston sivuille, jos liukuovet eivät pääse pysähtymään muulla tapaa esimerkiksi seiniin. Verhoilulevyt mitoitetaan siten, että korkeus on sama kuin liukuovien korkeus (lattiasta kattoon tai kaapiston alareunasta yläreunaan). Mikäli liukuovet ulottuvat lattiasta kattoon asti, verhoilulevyn tulisi olla n.3 mm matalampi kuin lattian ja katon välinen mitta, jotta asennus on mahdollista.

Verhoilulevyn leveys eli syvyys

Levyn leveys eli syvyys on kaapiston syvyys + 10 cm (100mm), tai toisin sanoen 10 cm syvempi kuin liukuovien taakse jäävä tila.

Verhoilulevyjä saa useammissa eri väreissä. Voit tarkastella niitä mm. verkkokaupassamme

Voimmeko auttaa?

Ota yhteyttä puhelimitse
03 777 1470
tai sähköpostitse
asiakaspalvelu@mustica.fi